Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagnieść i uformować w kulę.
Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Cebulę pokroić na cienkie półplasterki i podsmażyć na oleju.
Dodać przepłukaną i drobno posiekaną kapustę, bulion, majeranek
i cukier.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 - 60 minut.
Po przestudzeniu wymieszać z jajkami, ricottą i żółtym serem.
Pieczarki podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tary.
Podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wypełnić ciasto farszem i ułożyć w nim pieczarki. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Składniki:
Ciasto:
250 g mąki pszennej
100 g masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
szczypta cukru
Nadzienie:
200 g kapusty kiszonej
1 cebula
1/2 szklanki bulionu
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka cukru
100 g ricotty
2 jajka
4 łyżki startego sera żółtego (wędzonego)
15 mini pieczarek
olej do smażenia
Autor: mk www.zadanie-gotowanie.blogspot.com