Sałatka śledziowa z jabłkiem i koperkiem

Wykonanie: Śledzie oczyścić z zalewy i pokroić w większą kostkę.

Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i również pokroić w kostkę.

Ogórek i szalotkę pokroić w drobniejszą kostkę.

Wymieszać śmietanę z majonezem, chrzanem, solą, cukrem oraz posiekanym koperkiem.

Sos delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić na
1 godzinę do lodówki.


Składniki:

6 płatów śledzi wiejskich
1 jabłko
1 ogórek kiszony
1 mała szalotka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka tartego chrzanu
1 pęczek koperku (lub 1/2 jeśli duży)
po szczypcie cukru i soli

Autor: mk  ww.zadanie-gotowanie.blogspot.com