Czekoladowe babeczki bałwankowe

Wykonanie: W dużej misce wymieszać suche składniki.

Dodać jajko, mleko i olej. Miksować robotem 2 minuty.

Dodać kawę i zmiksować do dokładnego wymieszania.W formie muffinkowej umieścić papilotki i rozdzielić do nich ciasto.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.

Ostudzić całkowicie i posmarować wierzchy serkiem.

Do miseczki wsypać cukier i zanurzyć w nim wierzchy muffinek.

Z ziarenek ułożyć "buźki".

Składniki:

1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki kakao
1 łyżeczka cynamonu
 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
3 łyżki mleka
2 łyżki oleju
1/4 szklanki mocnej kawy
gęsty serek kremowy
drobny cukier
czekoladowe lub zbożowe kuleczki



Autor: mk www.zadanie-gotowanie.blogspot.com